Koronaviruksen aiheuttamat toimenpiteet Hansakorttelissa

Päivitetty 5.10.2020

Hansakortteli seuraa tarkasti viranomaisten tiedottamista ja ohjeistusta koskien koronatilannetta ja toimimme ohjeistusten mukaisesti – tällä sivulla viimeisimmät tiedot. 

Vallitsevan koronatilanteen osalta olemme tehostaneet toimintaamme seuraavasti:

 • Hansakortteli suosittelee kasvomaskin käyttöä viranomaisohjeistuksen mukaisesti. Käytäthän kasvomaskia kaikissa tilanteissa, joissa ei ole mahdollista välttää lähikontaktia.
 • Käytäthän käsidesiä saapuessasi Hansakortteliin. Käsidesiautomaatteja löytyy sisäänkäynneiltä sekä keskeisimmiltä torialueilta Hansakorttelissa.
 • Olemme tehostaneet siivousta ja hygieniatoimenpiteitä, niin asiakas- kuin henkilökuntatiloissa.
 • Kehotamme asiakkaita huomioimaan hygieniaohjeistukset.
  Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan ja käytä myös käsidesiä tarvittaessa.
 • Pidäthän riittävän turvavälin kanssa-asiakkaisiin.
 • Hansakorttelin leikkipaikka on edelleen suljettu.

Suurella osalla Hansakorttelin yrityksistä on myös verkkokauppa ja kotiinkuljetusmahdollisuus. Huomioithan myös, että Hansakorttelista löytyy hyvät ja väljät noutopisteet Yliopistonkadun sisäänkäynnin yhteydestä.

Osa ravintoloistamme toimii yhteistyössä ruoankuljetusyrityksien (kuten Wolt ja Foodora) kanssa ja niiden kautta ruokaa voi tilata myös kotiin.

Pienillä toimenpiteillä on iso merkitys. Pidetään huolta toisistamme, jotta Hansakortteliin on jatkossakin kiva tulla! 

 

Hansakorttelin vastauksia yleisimpiin kysymyksiin koronavirukseen liittyen:

 1. Miten Hansakortteli on varautunut koronaviruksen leviämiseen?

Seuraamme tarkasti viranomaisten tiedottamista ja ohjeistusta. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä viranomaisohjeistuksen mukaisesti, olemme tehostaneet hygieniatoimenpiteitä sekä siivousta, niin asiakas- kuin henkilökuntatiloissa. Kehotamme myös Hansakorttelin yrityksiä ja asiakkaita huomioimaan tarvittavat ja riittävät hygienia- ja turvaväliohjeistukset aina kauppakeskuksessa liikkuessaan.

 1. Onko minun turvallista tulla Hansakortteliin?

On. Meillä Hansakorttelissa on paljon tilaa asioida ja huolehtia turvaväleistä. Käsidesiä ja käsienpesupaikkoja on runsaasti saatavilla. Noudatamme ajankohtaisia viranomaissuosituksia liittyen kasvomaskien käyttöön, kokoontumisrajoituksiin ja hygieniavaatimuksiin.

 1. Jos kuulun riskiryhmään, voinko turvallisesti asioida Hansakorttelissa?

Kauppakeskuksessa voi asioida rauhassa erityisesti aamuisin ja iltaisin. Ruuhka-aikoja voi vältellä ja tulla tekemään ostoksia hiljaisempina hetkinä. Hansakorttelissa voi asioida pienemmissä erikoismyymälöissä sekä väljemmissä liiketiloissa kaikessa rauhassa ja välttää pitkät kassajonot.

 1. Missä Hansakorttelissa on saatavilla käsidesiä?

Käsidesiä löytyy mm. keskeisten torialueiden ja sisäänkäyntien yhteydestä sekä yleisö-WC tiloista. Myös liikkeissä on saatavilla käsidesiä.

 1. Pitääkö minun käyttää kasvomaskia asioidessani Hansakorttelissa?

Vallitsevan viranomaisohjeistuksen mukaan suosittelemme kasvomaskin käyttöä Hansakorttelissa.

 1. Voinko ostaa kasvomaskin Hansakorttelista?

Kyllä, useat Hansakorttelin myymälät myyvät kasvomaskeja.

 1. Minne voin laittaa käytetyn kasvomaskin?

Käytetyt kasvomaskit voi heittää tavalliseen sekajätteeseen. Roskiksia löytyy Hansakorttelin käytävien varrelta, istuinpaikkojen yhteydestä sekä keskisimpien torialueiden yhteydestä.

 1. Miten Hansakorttelin liikkeet ja yhteistyökumppanit noudattavat suosituksia?

Jokainen Hansakorttelissa toimiva liike ja yhteistyökumppani vastaa omista käytännön toimenpiteistään koskien koronavirusta. Hansakortteli viestii aktiivisesti sidosryhmilleen voimassa olevista suosituksista ja päivittää ohjeistustaan koskien koronatilannetta mm. verkkosivuilleen www.hansakortteli.fi

 1. Miten Hansakorttelissa huomioidaan vallitsevat kokoontumisrajoitukset?

Kaikissa Hansakorttelissa järjestettävissä tapahtumissa huomioidaan vallitsevat kokoontumisrajoitukset ja ohjeistukset. Seuraamme tarkasti viranomaisten suosituksia ja määräyksiä.