Hansakorttelin Stockmann uudistuu!

Turun Stockmannin ensimmäinen kerros uusitaan loppusyksyyn mennessä lattiasta kattoon. Luvassa on entistäkin upeampi tavaratalo, joka tarjoaa asiakkailleen ainutlaatuisen ostoskokemuksen.

Hansakorttelissa Stockmannilla asioineet ovat saattaneetkin huomata, että uudistustyöt ovat jo käynnistyneet. Naisten muoti saa nyt entistä enemmän tilaa ja kosmetiikkaosastokin uudistuu täysin.

– Haluamme uudistetulla Stockmannilla innostaa ja inspiroida asiakkaitamme viihtymään meillä. Lisäämme valikoimiimme myös useita turkulaisten asiakkaiden meiltä toivomia tuotemerkkejä. Kiinnitämme huomiota myymälän visuaalisuuteen, entistä upeampiin esillepanoihin, helpotamme uusilla osastoratkaisuilla asiakkaan ostokokemusta ja tarjoamme wow-elämyksiä, toteaa tavaratalon johtaja Riikka Mattila.
Ensimmäinen kerros uusitaan kirjaimellisesti lattiasta kattoon: lattiaan asennetaan uudet hienot laatat, katto ja valaisimet uusitaan. Myös kalusteet uudistuvat. Paljon tehdään myös sellaisia teknisiä asioita, jotka eivät suoranaisesti näy asiakkaille, kuten sähkötöitä.

– Vaikka moni asia uudistuu, pidämme huolen siitä, että Stockmannilla säilyy kodikas ostosilmapiiri ja Stockmannin ainutlaatuinen tunnelma.

Remontti pysyy seinien sisällä
Asiakkaille jo käynnissä oleva remontti toki näkyy, mutta se on suunniteltu siten, että asiointi jatkuu normaalisi koko remontin ajan. Remontti etenee viidessä eri vaiheessa, jotka kestävät kukin kuudesta seitsemään viikkoon. Kulloinkin remontissa oleva alue rajataan suojaseinien sisäpuolelle.

– Olemme tehneet tosi paljon töitä sen eteen, että remontista olisi mahdollisimman vähän haittaa asiakkaille ja henkilöstölle, Mattila kertoo.
Uudistukseen on haettu inspiraatiota Jumbon Stockmann tavaratalosta, joka uudistui pari vuotta sitten.

– Suunnittelijamme hakivat vaikutteita maailmalta, mutta kuitenkin niin, että Stockmannin tunnistettava, lämmin henki säilyy, vaikka teemmekin tyylikästä ja hienoa.

Osastot sijoittuvat järkevämmin
Tavaratalon toisessa ja kolmannessa kerroksessa kevyempiä uudistuksia on jo tehty. Lasten osasto muutti toisesta kerroksesta kolmanteen kerrokseen kodinosaston pariksi, jossa ne saavat synergiaetua toisistaan. Urheiluosasto puolestaan siirtyi kolmannesta kerroksesta toiseen kerrokseen miesten muodin, naisten alusvaatteiden ja jalkineiden kaveriksi.

– Nyt on helppo löytää puvun pariksi trendikkäästi sneakerit ihan vierestä, kun myös urheilujalkineet ovat muiden jalkineiden kanssa samassa kerroksessa, Mattila vinkkaa.
Toisessa ja kolmannessa kerroksessa isot remontit eivät jatku, mutta 1. kerroksen remontin edetessä myös 2. kerroksessa tulee vielä tapahtumaan osastomuutoksia.

– Siirsimme naisten alusvaatteet ensimmäisestä kerroksesta toiseen, koska halusimme niille intiimimmän tilan. Osaston lopullinen sijainti tulee vielä hieman vaihtumaan, mutta pääasia, että nyt alusvaatteita voi katsella rauhallisemmassa paikassa.

Ydinkeskustan sykkivä sydän
Uudistettu tavaratalo lisää eittämättä myös ydinkeskustan vetovoimaa, mistä Mattila onkin erityisen mielissään.

– Enää ei ole mitään syytä lähteä pois Turun keskustasta, sillä tori on nyt valmis ja Hansakortteli on uudistettu upeasti keskustan sykkiväksi sydämeksi. Me haluamme olla mukana rakentamassa Hansakorttelista houkuttelevaa paikkaa, jonne on mukava tulla shoppailemaan, syömään ja viihtymään.