Toriparkista pääsee nyt suoraan Hansakortteliin maanalaisen kulkuyhteyden kautta

Hansakorttelin ja Toriparkin välille rakennettu maanalainen kulkuyhteys otettiin käyttöön tänään. Käytävä  on avoinna päivittäin Hansakorttelin yleisötilojen aukioloaikojen mukaisesti. Uusi kulkuyhteys yhdistää  keskustan toimijoita toisiinsa ja mahdollistaa kulun keskustan alueella mukavasti sisätiloissa. 

Hansakortteli on investoinut noin kaksi miljoonaa euroa Toriparkin ja Hansakorttelin välille rakennettuun  maanalaiseen kulkuyhteyteen. Käytävään pääsee hissillä Kultatalon uudistetun sisäänkäynnin kautta  Aurakadulta.

– Uusi maanalainen kulkuyhteys mahdollistaa nyt keskustassa liikkumisen kätevästi sisätiloissa torin  ympäristössä, mikä ei ole ollut aikaisemmin mahdollista. Yhteys lisää entisestään Hansakorttelin ja  Toriparkin helppoa saatavuutta, jota varmasti moni arvostaa, Hansakorttelin kiinteistöpäällikkö  Janne Suominen kertoo ja jatkaa:

– Kyseessä on ollut merkittävä investointi, ja uskomme, että se näkyy myös kävijämäärissä.  Odotamme, että kulkuyhteyden kautta kulkee päivittäin noin 1 000–1 500 asiakasta.

Kulkuyhteyden suunnittelusta vastasi Schauman Arkkitehdit Oy ja sisustusurakoitsijana toimi Salminen Mäki Yhtiöt Oy.

Maanalaisen kulkuyhteyden viimeistelytyöt jatkuvat ensi vuoden helmikuuhun asti, mutta niillä ei ole  vaikutusta kulkuyhteyden käytettävyyteen.

Uuden kulkuyhteyden lisäksi Hansakortteli on investoinut tänä vuonna viihtyvyyden kehittämiseen  avaamalla uuden, lapsia puhuttelevan perhehuone Pikku Hansan, uudistamalla ravintolamaailmaa  tunnelmallisemmaksi sekä St. Erikin aulatilaa avarammaksi uusine hissiyhteyksineen.

Lisätiedot: 

Janne Suominen, kiinteistöpäällikkö, Hansakortteli

janne.suominen@hansakortteli.fi