Hansakorttelin myynti ja kävijämäärä vahvassa kasvussa – Hansakorttelin ruokamaailma uudistui

Hansakorttelin syyskausi on käynnistynyt vilkkaana ja kauppatorin avajaiset toivat viikonlopun aikana noin 100 000 kävijää kauppakeskukseen. Myynti Hansakorttelissa on kasvanut noin 19 %, mikä on yli 22 miljoonaa euroa viime vuoteen verrattuna. Myynti on kasvanut myös pandemiaa edeltävään vuoteen 2019 verrattuna noin 6 %. Vuoden ensimmäisen puoliskon (tammi-kesäkuu) jälkeen sekä myynti- että kävijämäärän kasvut olivat KTI Kiinteistötieto Oy:n tilastoinnin mukaan selkeästi Suomen kauppakeskusten keskiarvolukuja paremmat.

Kauppakeskusjohtaja Timo Palviaisen mukaan kauppatorin valmistuminen on näkynyt myönteisesti kauppakeskuksen asiakasvirroissa ja syksyn ennakoidaan jatkuvan myös kasvun merkeissä, etenkin kun joukkoliikenteen on luvattu palaavan takaisin kauppatorin ympäristöön loka-marraskuun vaihteessa. Kauppatorin avajaisviikonloppu oli menestys. Ilahduttavinta on, että liikkeellä on ollut myös paljon sellaisia kävijöitä, jotka eivät ole hetkeen Turun keskustassa asioineet.

Hansakorttelin kävijäseurannan mukaan noin neljännes avajaisviikonlopun asiakkaista oli sellaisia, jotka eivät ole käyneet kauppakeskuksessa lähiaikoina.

– Odotamme myös, että Hansailmiö-kampanja sekä Stockmannin Hullut Päivät jatkavat tätä hyvää kehitystä tällä viikolla. Hansakortteli on jatkanut palveluidensa kehittämistä ja esimerkiksi kauppakeskuksen ravintolamaailma on saamassa uuden ilmeen, Hansakorttelin kauppakeskusjohtaja Timo Palviainen kertoo.

Myöhemmin syksyllä avautuu uusi perhehuone. Lisäksi Kultatalon ja Toriparkin välinen maanalainen kulkuyhteys valmistuu ja avataan joulukaupan alkuun mennessä. Kesän aikana Hansakorttelissa on uudistettu myös St. Erikin aulatila, liiketilat sekä parannettu kulkuyhteyksiä ja liikkeiden löydettävyyttä kauppakeskuksessa.

Hansailmiö käynnistyy keskiviikkona, jolloin Hansakortteli yhdessä Turun kaupungin ja paikallisten yritysten kanssa kutsuu keskiviikkona 28. syyskuuta kaikki vuoden 2022 aikana Turkuun muuttaneet henkilöt tervetulojuhliin.

Luvassa on pormestarin puhe ja stand up -komiikkaa. Lisäksi tuhannelle ensimmäiselle paikalle saapuneelle uudelle turkulaiselle jaetaan Tervetuloa Turkuun -tuotekassi. Kassit jaetaan kello 16 alkaen liiketilassa, joka sijaitsee infopistettä vastapäätä. Kassin voi hakea henkilöllisyystodistuksella ja paikan päällä varmistetaan, että henkilö on muuttanut Turkuun vuoden 2022 aikana.

Lisätietoja:

Timo Palviainen, kauppakeskusjohtaja, Hansakortteli p. 0400 668 862, s-posti: timo.palviainen@hansakortteli.fi

Hansakorttelin myynti vuonna 2021 oli noin 196 miljoonaa euroa ja kävijämäärä noin 9,6 miljoonaa. Hansakorttelissa toimii lähes 140 yritystä ja työskentelee noin 1200 henkilöä.