Mitä tehdä Turussa talvilomalla? Vietä päivä italialaisittain lähilomalla!

Turussa riittää paljon tekemistä talvilomalla ja mukavaa vaihtelua hiihtolomaan tuo, kun valitset yhden päivän teemaksi vaikka italialaisuuden. Saapasmaan tunnelmiin pääset herkuttelemalla Hansakorttelissa aidolla italialaisella jäätelöllä eli gelatolla, katsastamalla kaupungin monipuolisimman kenkätarjonnan, hankkimalla uuden tyylin hiuksiin, herkuttelemalla palapizzalla ja kruunaamalla päivän kupilla kuumaa espressoa.

Talviloman italialaiseen päivään valmistautuminen aloitetaan jo hyvissä ajoin etukäteen. Varaa Hansakorttelin kampaamoista tai partureista, kuten Hairlekiinista tai Cuttersista, itsellesi aika hiustenleikkuulle. Voit myös suunnata hemmottelevaan kasvohoitoon vaikkapa kauneushoitola Mandarineen tai  Kauniit&Ruskeat Day Spahan.

Maisemanvaihdoksessa auttaa aina, kun jo edellisenä päivänä kirjautuu hotelliin. Tiesitkö, että Hansakorttelissa toimii viihtyisä Forenom-huoneistohotelli, jonka huoneisiin mahtuu mukavasti vaikka koko perhe. Talviloman matkalaukkusi hankit tietysti Hansakorttelin Beliziasta.

Kahville

Loma-aamu käynnistyy italialaisittain vahvalla espressolla tai Caffè Lattella, jonka painikkeeksi nautitaan jotain pientä makeaa. Hansakorttelissa kahvilavalikoimaa todellakin riittää. Arnold’s, Bean Bar, Cafe Brahe, Fazer Café, Espresso House, Naantalin Aurinkoinen ja Robert’s Café pitävät huolen siitä, että kahvitteluun löytyy valinnanvaraa useamminkin kuin kerran päivässä.

Kahvihetken lomassa voit selailla italialaista muotilehteä, jonka nappaat mukaan Akateemisesta Kirjakaupasta. Vai valitsetko mieluummin kahviseuraksesi Suomalaisesta Kirjakaupasta Saku Tuomisen ja Kimmo Kivilahden upean keittokirjan Basta – italialaisen ruokakulttuurin ABC? Paikalliset asiat kiinnostavat aina italialaista, joten valintasi saattaakin olla Åbo Underrättelser, jonka toimitus sijaitsee Hansakorttelissa. Lehden löydät R-kioskilta.

Kenkä- ja vaateostoksille

Italialaiset ovat maailmankuuluja tyylistään ja tänään on lupa päivittää vaatekaappia. Suuntaa katse jalkoihin ja tee löytöjä Hansakorttelin kenkäkaupoissa Ecco Shopissa, Click Shoesissa tai Stockmannilla. Aina hyvä idea on korjata jotain vanhaa ja hyväksi havaittua: Suutari Nopea loihtii kenkäsi juhlakuntoon hetkessä.

Voltissa katse kannattaa kiinnittää Profuomon Italiassa valmistettuihin kravatteihin ja huiveihin. Stockmannilta löydät klassiset italialaiset brändit, kuten Armanin ja Bugatin.  Carlingsissa puolestaan tutustut italialaisen Replayn premium denim -vaatteisiin. Jos haussa on talvilomalle tyylikkäät urheiluvaatteet, kannattaa mieleen painaa tuotemerkki Ellesse, jonka tuotteita saat esimerkiksi Stadiumilta.

Italialaiset antavat suuren arvon paikallisuudelle, joten siksi voit valita italialaisten merkkien sijaan erityisen hyvällä omallatunnolla myös suomalaisia laatubrändejä. Esimerkiksi Marimekon Vihellys-mekko on valmistettu laskeutuvasta Italia-kuosisesta viskoosikrepistä. Niinmun Designista löydät vastuullista muotia, kuten laadukkaita neuleita ja mekkoja Turun saaristosta.

Pokat ja korut

Täydellisen tyylin viimeistelet uusilla näyttävillä silmä- tai aurinkolaseilla. Synsamissa kannattaa tutustua italialaisen luksusmuotitalon Bottega Venetan klassiseen tyyliin tai hanki Instrumentariumista ne aidot Versacet.

Tyylin kruunaa kaunis koru tai kello. Käy katsastamassa ainakin nämä liikkeet: Glitter, Kultajousi, Timanttiset, Ur & Penn.

Kun nälkä yllättää

Välipalaksi valitset tänään tietenkin aitoa artesaanijäätelöä Gelateria Nuvolesta. Jäätelökahvilassa voit harjoitella myös italian taitojasi, sillä työntekijöiden joukossa on monta alkuperältään italialaista. Nuvolesta saat kaupungin parasta pistaasijäätelöä.

Suuremman nälän ja janon voit sammuttaa ravintola Deliberissä, jonka kauppahallimaiselta tiskiltä valitset herkullista palapizzaa. Vai maistatko sittenkin risottoa? Hemmottele vielä itseäsi italialaisella aperitiivilla Aperol Spritzillä tai lasillisella punaviiniä. Buon appetito, kuten italiassa sanotaan.

Kulttuurielämyksiä vai liikuntaa?

Åbo Svenska Teaterin upea katsomo tuo mieleen Milanon tunnetun oopperatalon La Scalan, vaikkakin ehkä vähän pienemmässä koossa. Sulosointuja on luvassa täälläkin kevään aikana ja Italian ystävä käy varaamassa jo nyt paikat kevään upeaan oopperaan Cavalleria Rusticana & Pajazzoon. Sen tapahtumat sijoittuvat pieneen italialaiseen kylään.

Sielun ravinnon lisäksi Hansakorttelissa voi piristää itseään myös liikunnalla uudessa Basi Pilates Academyssa. Pilatesmatolla saat itsesi varmasti lämpimäksi keskellä helmikuista Turkuakin. Jos olet kuitenkin alppikansaa, suuntaa nokka kohti Blue Tomaton laajaa laskettelutarvikevalikoimaa.

Kaupan kautta kotiin tai hotelliin

Italialaiset ovat tunnettuja romantiikan tajustaan. Yllätä itsesi tai läheisesi kauniilla Kukka-Fiorin kukkakimpulla tai ehkä löydät mukavan yllätyksen lahjatavarakauppa Rusetista.

Talviloman kotimatkalle suunnataan ruokakaupan kautta. Lastaa kärry täyteen italialaisia herkkuja, kuten juustoja, leikkeleitä ja pastaa S-Market Hansa Herkusta tai K-Market Hansakorttelista tai tee niin kuin italialaiset ja satsaa aitoon lähiruokaan. Kotona tai hotellissa laita italialainen musiikki soimaan, hemmottele itseäsi lämpimällä kylvyllä tai suihkulla ja käperry sohvalle nauttimaan herkuista italialaisen leffan kera.

Buon viaggio!