Syysmuodin uudet tuulet

Syysmuodin uudet tuulet

 

Trendit tulevat ja menevät, mutta tietyt tyylit joko pysyvät aina tai tulevat takaisin. Vaatteissa nousee nyt esiin ennen kaikkea muunneltavuus ja kerroksellisuus. Kokosimme listan trendeistä, jotka tuovat ripauksen iloa jokapäiväiseen vaateyhdistelyyn.

 

Maailman epävarma tilanne on vaikuttanut muotiin monella tapaa. Mallistoissa näemme niin tummanpuhuvaa kuin värikästä muotia. Vaatteissa nousee esiin nyt vaikutteita 70-luvun ja 2000-luvun alkupuolen muodista. Vaikka muodin värimaailmassa näkyy paljon erilaisia sävyjä, murretut sävyt kuten oliivinvihreä ja paahdettu paprika ovat silti aallon harjalla. Kokeile siis värejä, jotka korostavat omien vaatteidesi väripalettia.

 

Korujen yhdistely

Kuluneen vuoden aikana korut ovat nousseet yhä tärkeämpään rooliin asukokonaisuudessa. Korumuodissa näkyy graafisia muotoa ja paljon väriä. Kulta-, hopea- ja messinkikorujen pintaa koristaa rosoinen vasaroitu pinta. Tasainen ja symmetrinen pinta näkyy vain isoissa ketjuissa.

 

Rennosti tyylikäs

Vaatteissa saa näkyä mukavuus, siisteydestä tinkimättä. Viimeistele luottovaatteesi minimalistisella neuleella, jossa on harkittu leikkaus. Lisää rentoon asuun sellaista, joka tuo asuun varmuutta. Olipa se lempikorusi, silkkihuivi tai kello.

Muunneltavuus

Nyt on lupa yhdistää arkivaate asuun, jota säästelet illalliskutsuille. Kerrosta niin, että arkinen vaate on yhtä isossa roolissa kuin juhlavaate. Kokeile pukea villaliivi juhlamekon päälle tai ohuehko minimalistinen pooloneule leveähelmaisen mekon alle.

 

Inspiraatiota luonnosta

Luonto on suunnittelijoiden jatkuvana inspiraationa. Särmät retkeilyhenkiset vaatekappaleet ovat näkyneet monen malliston riveissä – ja mikä parasta, ne sopivat erinomaisesti syksyn vaihtelevaan säähän. Kokeile maanläheisiä sävyjä, ylimitoitettuja leikkauksia tai hassuja kerroksellisia yhdistelmiä kuten bleiseriä ja toppaliiviä.

 

Ripaus vihreää

Vihreä on yksi syyskauden kuumimpia trendisävyjä. Kirkasta vihreää nähtiin paljon elokuussa tapahtuvilla Kööpenhaminan muotiviikoilla. Yhdistele rohkeasti neutraaliin väripalettiin kuten valkoiseen tai mustaan.

Topatut vaatteet

Mitä isompi toppatakki, sen trendikkäämpi. Viime vuoden takkitrendi jatkaa dominoimistaan myös tänä syksy-talvena. Sporttisuus ja tyylikkyys kulkee tänä syksynä käsi kädessä.

 

Loppusyksyn neulemuoti

Muotiammattilaiset verhoutuvat neulevaatteisiin pian päästä varpaisiin. Syksyn neulemuoti on palmikoitua, muhkeaa ja tiivistä. Kun neulevaate on punottu laadukkaasta materiaalista, voit pukea sen niin työpaikallesi kuin illalliselle.

 

Takavuosien denim

Syksyllä sujahdetaan tummiin farkkuihin, jotka tehdään paksusta denim-kankaasta. Kankaan paksuus tuo asuun tyylikkäämpää ja ryhdikkäämpää siluettia. Farkkumuodissa lainataan ennen kaikkea nyt takavuosilta. Lahkeet ovat nyt entistä pidempiä ja väljempiä. Tummiin farkkuihin voit yhdistää esimerkiksi värikkäät nilkkurit tai sporttiset tennarit.

 

Yllätä silmälaseilla

Kauniilla kehyksillä on merkitystä. Minimalististen kehysten rinnalla silmälasitrendeissä näkyy paljon retrohenkisiä monikulmaisia silmälaseja. Persoonalliset ja hieman liioitellut monikulmaiset kehykset kruunaavat asukokonaisuuden ja näyttävät erityisen hyvältä etätyötä tekevän kamerassa. Kehysten värimaailmassa inspiroidutaan nyt vaaleista maanläheisistä sävyistä. Rohkeampi pukija kokeilee värillisiä linssejä, joihin muotimaailma on nyt erityisen ihastunut.

Kuvat: Esko Anttikoski Photography

 

Lue lisää:

Syksyn parhaimmat muotihankinnat

Korjauspalvelut Hansakorttelin Kultajousesta!

Hemmottelua ja hyvinvointia Hansakorttelista

Hansakorttelin palveluvalikoima laajenee!

Hansakortteli on edelläkävijäyritysten joukossa: jätehuolto on nyt täysin hiilineutraalia