Turun Toriparkki tarjoaa ilmaiset parkit jouluaattoon asti!

Turun Toriparkki avaa ovensa asiakkaille ke 16.12 klo 10.00.Toriparkki on avoinna joulukuussa klo 10-22, ja pysäköinti on ilmaista jouluaattoon asti. Ensi vuonna parkki on auki 24/7.

Turun keskustan saavutettavuus paranee merkittävästi, kun Kauppatorin alle avataan huomenna yli 600 parkkipaikan pysäköintihalli. Keskustassa asioiville on jatkossa tarjolla ympärivuorokautinen pysäköinti aivan ytimessä viikon jokaisena päivänä, kellonympäri. Tämän vuoden loppuun asti Toriparkki on poikkeuksellisesti avoinna klo 10-22.

Pysäköintitilat avataan klo 9.30 leikkaamalla nauha ja pysäköimällä ensimmäinen auto Toriparkkiin. Kaupunginjohtaja Minna Arve avaa laitoksen leikkaamalla nauhan Toriparkin sisään- ja ulosajon kohdalla Yliopistonkadulla.

Ilmainen pysäköinti jouluaattoon asti

Vallitsevan koronatilanteen takia varsinaisia avajaisia ei järjestetä. Osa avajaisiin aikaisemmin varatuista varoista on käytetty lahjoittamalla kaikille Turun ekaluokkalaisille heijastinliivit lisäämään turvallisuutta pimeään talviaikaan. Toriparkki haluaa osaltaan myös tukea keskusta-alueen kauppaa tarjoamalla pysäköinnin jouluun, 24.12.2020, asti veloituksetta, joka päivä aukioloajan klo 10-22.

Kolme kulkua katutasoon

Toriparkin käyttöönotto käsittää molemmat pysäköintitasot sekä Kauppatorille johtavat, osana tulevia paviljonkirakennuksia olevat, kolme porrashuonetta. Näistä on kulku Aurakadulle sekä Eerikinkadun ja Kauppiaskadun risteysalueelle ja väliaikaiselle torille. Yhteydet on toteutettu kolme metriä leveinä katettuina ja valaistuina kulkuteinä. Ensi vuoden aikana valmistuvat Torin pinnalle porrashuoneita ympäröivät Paviljonkirakennukset, pääosa torin pinnasta sekä muun muassa wc-tilat sekä yhteydet lähikortteleihin.


Kuva: Paula Collin / Yle