Hansakortteli satsaa hyväntekeväisyyten ja koronaturvallisuuteen jouluna 2020

Lähes puolet varsinaissuomalaisista aikoo keskittää jouluostoksia paikallisille toimijoille

Hansakorttelin teettämästä kyselystä käy ilmi, että korona-aika on kannustanut varsinaissuomalaisia suosimaan paikallisia liikkeitä: 47 prosenttia aikoo tänä vuonna keskittää jouluostoksiaan oman alueensa liikkeisiin. Valtaosa, 58 %, aikoo käyttää joululahjoihin saman verran kuin aiemmin ja 28 % kertoo pienentävänsä lahjabudjettiaan viime vuodesta.

Hansakorttelin Syno Internationalilla teettämästä kyselystä paljastuu, että jouluostosten suosituin aika on juuri nyt käynnissä, sillä noin 40 % vastanneista aikoo tehdä jouluostokset joulukuun alussa.

– Tänä vuonna halutaan suosia erityisesti paikallisia toimijoita joululahjaostoksissa. Lähes puolet kyselyyn vastanneista ilmoitti keskittävänsä ostoja omalle lähialueelleen,
sanoo Hansakorttelin markkinointipäällikkö Hanna-Maria Sjöbring.

Joulun suosituimmat lahjat ovat kyselyn mukaan lahjakortti lahjansaajaan toivomaan liikkeeseen (19 %), elämys, kuten teatteriliput (12 %) tai tarkkaan mietitty tavaralahja. Tosin ylivoimaisesti suosituin vaihtoehto oli ”mikä tahansa käy”, jonka valitsi lähes joka neljäs vastaaja.

– Lahjakorttien suosio näkyy meillä Hansakorttelissakin. Erityisen hyvin on nyt löydetty uusi lahjakorttikoneemme, josta voi ostaa lahjakortin haluamalleen summalle. Lahjakortit käyvät lähes kaikissa Hansakorttelin liikkeissä. Lahjakortit sopivat mukavasti myös hyväntekeväisyyskeräyksien kohdennetuksi lahjaksi, Sjöbring toteaa.

Joulun aikaan moni haluaa tehdä lahjoituksen hyväntekeväisyyteen. Hansakorttelista löytyy hyväntekeväisyysjärjestön Hopen tyhjä liiketila, joka täyttyy joulukuun aikana asiakkaiden antamilla paketeilla vähävaraisten perheiden joulua piristämään. Hopen vapaaehtoiset keräävät lahjoja tuttuun tapaan Espresso Housen edustalla pääsääntöisesti torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin 19.12. asti. Paketteja odottaa tänä vuonna liki 1 300 perhettä.

-Poikkeusajan aiheuttamat taloudelliset haasteet nousivat esiin myös kyselyssämme. Joka viides vastaaja haluaisi lahjoittaa hyväntekeväisyyteen, mutta oma taloudellinen tilanne ei mahdollista sitä. Vastaavaa tulosta emme ole aiemmin nähneet, Sjöbring kertoo.

Koronaturvallista ohjelmaa Hansakorttelissa

Hansakorttelissa järjestetään tänä vuonna joulun aikaan suppeammin ohjelmaa kuin ennen, mutta tarjolla on edelleen paljon koettavaa. Hansakorttelin jouluvalot ja koristeet ovat tänä vuonna entistä juhlavammat ja esimerkiksi Suomen itsenäisyyttä juhlitaan 6.12. kun Hansakorttelin Pilvi-valoteos vaihtaa värinsä liehuvaksi sinivalkolipuksi. Myös upeat valoshow’t järjestetään päivittäin kello 12 ja klo 17.

-Jouluostoksille suunnatessa on nyt erityisen tärkeää pitää huolta turvaväleistä, ja suosittelemme myös käyttämään maskeja sekä Hansakorttelissa olevia käsidesilaitteita. Liikkeissämme sekä kahviloissa ja ravintoloissamme olevia erillisiä ohjeita tulee myös noudattaa. Rauhallisimmat ostosajat ovat Hansakorttelissa päivän aivan ensimmäiset ja viimeiset tunnit, Sjöbring vinkkaa.

Hansakorttelin kysely teki Syno International internet-paneelina marraskuussa 2020 ja siihen vastasi 500 Varsinais-Suomessa asuvaa. Otos oli väestöä demografisesti edustava.

Lisätietoja:

Hanna-Maria Sjöbring, markkinointipäällikkö, Hansakortteli

041 318 5924, s-posti: hanna-maria.sjobring@hansakortteli.fi