Hansakorttelille kunniamaininta Vuoden kauppakeskusteko -kilpailussa

Hansakorttelin Pannukahvila Ihme ja kumma palkittiin kunniamaininnalla Vuoden kauppakeskusteko -kilpailussa.

Hansakorttelissa toimiva ammattitutkinnon suorittaneita erityisnuoria työllistävä Pannukahvila Ihme ja Kumma menestyi Kauppakeskusyhdistyksen järjestämässä Vuoden kauppakeskusteko -kilpailussa. Kunniamaininnalla vastuullisuudesta palkittu kahvila on ollut suljettuna koronan vuoksi, mutta toiveissa on avata ovet uudelleen epidemian jälkeen.

Hansakorttelissa vuonna 2019 aloittanut Pannukahvila Ihme ja Kumma on Suomen suurin erityisnuoria työllistävä yritys. Kauppakeskusyhdistys toteaa Vuoden kauppakeskusteko -kunniamaininnan perusteissaan, että Ihme ja Kumma edustaa aitoa vastuullisuutta, joka näkyy työpaikkana ja liiketoimintana. Konseptin tarinaa tuomaristo piti hienona ja kiitti erityisesti sitä, että pannukahvilassa hyödynnetään jatkuvan kehittämisen ideaa.Pannukahvilan toiminta keskeytyi Hansakorttelissa, koska sen työntekijät kuuluvat koronan suhteen riskiryhmään.

– Olemme erittäin otettuja ja iloisia palkinnosta ja tämä kannustaa meitä jatkamaan toimintaamme tulevaisuudessa, kun tilanne taas sen mahdollistaa. Työntekijöillemme tämä kunniamaininta tuo myös paljon iloa vaikean tilanteen keskelle, kertoo kahvilan perustamisesta vastanneiden yhdistysten puheenjohtaja Jorma Nurminen.

Ihme ja Kummassa työskenteli 20 ammattitutkinnon suorittanutta erityisnuorta. Asiakaspalvelun ja kahvilatyöskentelyn lisäksi nuoret saivat yhteiskunnallista koulutusta ja tietoa muun muassa yrittämiseen liittyvistä veroista, vakuutuksista ja kannattavuuslaskennasta kuin myös ammattiliitoista ja työehtosopimuksista.

– Hansakorttelille yhteistyö on ollut erittäin mieluista ja pannukahvila on saanut asiakkailtamme ja muilta yrittäjiltämme paljon positiivista palautetta. Kaupunkilaisten tilana haluamme tuoda Hansakortteliin uusia mahdollisuuksia kokeiluihin ja ihmisten kohtaamisiin. Ihme ja Kummassa yhdistyy ainutlaatuisesti vastuullisuus ja yrittäjyys. Hansakorttelissa pääsimme toimimaan mahdollistajana rohkeiden vetäjien visioiden toteuttamisessa, kauppakeskusjohtaja Timo Palviainen sanoo.

Nurmisen mukaan pannukahvilan työntekijät odottavat jo innolla töihin paluuta.

– Arvostan erityisesti sitä, kuinka ennakkoluulottomasti Hansakortteli lähti mukaan yhteistyöhön kanssamme. Matkan varrella on tullut osoitettua, että erityisnuorten työllistäminen on mahdollista ja se hyödyttää kaikkia osapuolia. Törmäämme kuitenkin yhteiskunnan puolelta edelleen moniin lainsäädännöllisiin ja byrokraattisiin esteisiin, joita pitäisi määrätietoisesti purkamaan, Nurminen vetoaa.

Nurminen toivoo, että palkinto innostaisi yrityksiä esimerkiksi ravintola- tai kahvila-alalta mukaan yhteistyöhön Ihme ja Kumman kanssa.

– Olemme erittäin avoimia yhteistyölle ja olisi hienoa, jos saisimme mukaan uusia toimijoita mukaan toimintaamme niin kahvilan kehittäjiksi kuin sijoittajiksikin, Nurminen sanoo. Suomen Kauppakeskusyhdistys ry järjestää vuosittain kilpailun Suomen merkittävimmästä kauppakeskusteosta. Kilpailun avulla yhdistys haluaa nostaa esiin positiivisia kauppa- ja palvelukeskuksiin liittyviä tekoja sekä jakaa hyviä käytäntöjä.

Yhteystiedot:

Ihme ja Kumma tukiyhdistys ry:
Puheenjohtaja Jorma Nurminen, p 040 850 2545 s-posti: jorma.nurminen@ihmejakumma.com

Hansakortteli:
Kauppakeskusjohtaja Timo Palviainen, puh. +358 400 668 862, s-posti: timo.palviainen@hansakortteli.fi

PÅ SVENSKA

Hansakvarteret fick ett erkännande på Suomen Kauppakeskusyhdistys tävling ”Vuoden Kauppakeskusteko” i kategorin Hållbarhet. Hansakvarterets bidrag hade djup social hållbarhetstanke att förbättra serviceutbud och samtidigt stötta en grupp med speciella behov. I samarbetet med cafét Ihme & Kumma möjliggjorde arbete till 20 ungdomar med olika funktionshinder. Ihme & Kumma är Egentliga Finlands största företag som sysselsätter ungdomar med funktionshinder och hjälper till med att komma in på arbetslivet. Cafét som fans i Hansas Food Court serverades riktigt gott kaffe och bullar. På grund av coronaepidemin har cafét stängts eftersom alla medarbetare tillhör till riskgruppen men hoppeligen kan verksamheten öppnas igen i framtiden.

IN ENGLISH
Hansakortteli received an award of honor in the yearly competition arranged by Finnish Council of Shopping Centers, in the category of Sustainability. Hansakorttelis initiative was to support an opening of a cafe Ihme & Kumma, which is a business operated by young people with different kind of disabilities. Hansakortteli supported Ihme & Kumma to provide work for 20 young person. Ihme & Kumma is the biggest employer of young people with disabilities in South Western Finland with aim at helping young people taking part in work life. The cafe that was situated in the Hansakorttelis Food Court served very good coffee and cinnamon buns. Unfortunately the cafe is temporarily closed because of the corona epidemic as all employees belong to risk group.

Finnish Council of Shopping Centers is an industry association bringing together the most prominent players in the Finnish shopping center industry – retailers, shopping center owners, managers and consultants. The council aims to continuously improve the practices of shopping center management and to enhance knowledge exchange and learning in the Finnish shopping center industry. The council works in close connection with other national associations as well as international ones, such as the Nordic Council of Shopping Centers NCSC and International Council of shopping Centers ICSC.